Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Dagbehandeling - voor medische behandeling of revalidatie
Een langdurige ziekte, handicap of chronische ziekte kan uw leven behoorlijk op zijn kop zetten. Deskundige behandeling en begeleiding helpen u om het dagelijks leven weer op te pakken. Of het verloop van uw ziekte te stabiliseren en verdere achteruitgang tegen te gaan. Bij de Dagbehandeling van SZR krijgt u precies die behandeling en begeleiding die u nodig hebt.

Voor wie is Dagbehandeling?
Dagbehandeling is er voor mensen met lichamelijke klachten. Denk hierbij aan herstel na een beroerte of een operatie. Voor mensen die chronisch ziek zijn, bijvoorbeeld ziekte van Parkinson en MS. Of voor mensen die een combinatie hebben van meerdere lichamelijke klachten als gevolg van het ouder worden.

Wat houdt Dagbehandeling in?
Het doel van Dagbehandeling is om u zo zelfstandig als mogelijk te laten blijven of weer te laten worden. Met persoonlijke aandacht, oefeningen, therapie en adviezen werkt u aan uw herstel of behoud van uw zelfstandigheid. In groepsverband en individueel. Ook alledaagse dingen zoals koken, tafels dekken en koffie inschenken krijgen aandacht. Wij helpen u, uw mantelzorger(s) en familie om te gaan met de veranderde situatie. U bezoekt de dagbehandeling enkele dagen per week. Meestal twee of drie dagen. De andere dagen bent u gewoon thuis.

Samenwerken met specialisten van SZR
Bij uw behandeling kunnen een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, maatschappelijk werker, diëtist, muziektherapeut, psycholoog of specialist ouderengeneeskunde (arts) betrokken zijn. Dit zijn specialisten van SZR. Zij hebben ruime kennis en ervaringen met complexe aandoeningen en chronische ziektes.

Hoe kan ik mij aanmelden?

U heeft voor de dagbehandeling een indicatie nodig. Afhankelijk van uw zorgvraag kan dit bij het Zorginstituut, bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) of bij de gemeente (WMO).

Heeft u ondersteuning nodig bij uw zorgvraag?
Neem dan contact op met ons Zorg Adviespunt. Dagbehandeling bieden wij in Tiel.

Bezoekadres
Dagbehandeling Vrijthof, Burgemeester Meslaan 49, 4003 CA Tiel, T: 0344-671311,                                              E: dagbehandelingvrijthof@szr.nl

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt