Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Voorkom vallen, volg de cursus ‘In Balans’ bij SZR
De cursus is gericht op mensen van 65+ die nog zelfstandig thuis wonen. Ouderen die zich weleens onzeker of angstig voelen om te vallen en daar wat aan willen doen. De cursus ‘In Balans’ wordt gegeven op locatie Vrijthof in Tiel.

Vallen onder ouderen
Jaarlijks komen duizenden ouderen in het ziekenhuis terecht als gevolg van een ongeval in of om het huis. Een val is het meest voorkomende ongeluk en kan vervelende gevolgen hebben, van een blauwe plek tot ernstige botbreuken. Het zijn vooral deze ernstige breuken die leiden tot vermindering van zelfstandigheid en de zelfredzaamheid verkleint.

Cursus In Balans helpt vallen voorkomen
Onze cursus ‘In Balans’ is erop gericht de kans op vallen te verkleinen. Door met ons te bewegen nemen uw spierkracht en balans toe. Dit geeft u een zeker gevoel, waardoor u minder snel valt. U krijgt adviezen hoe u het vallen kunt voorkomen en wat u moet doen als u toch gevallen bent. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de risicofactoren om te vallen.

De cursus bestaat uit voorlichting en een beweegprogramma (balans- en krachtoefeningen). Daarbij gaan we uit van uw  wensen en behoeften. Ook gaan we samen aan de slag met eenvoudige bewegingsoefeningen gebaseerd op Tai Chi, een bewegingsvorm uit het Oosten. Deze oefeningen zijn wetenschappelijk effectief gebleken om balans te verbeteren.

Kosten?
Eigen bijdrage deelnemer: 50 euro (voor 12 bijeenkomsten). Tijdens de cursus ontvangt u ook het cursusboek In Balans. Hierin zijn de  behandelde onderwerpen terug te lezen.

Meer informatie? 
Neem contact op met de afdeling Fysiotherapie via T: 0344-671650 of
E: fysiotherapie@szr.nl.

Deze cursus wordt mede mogelijk gemaakt door: Samenwerkende organisaties Integrale Aanpak Valpreventie Tiel.

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt