Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

SZR in de pers over cliëntenstop Zorg Thuis

Donderdag 24 september

Vandaag is SZR in de pers verschenen over de thuiszorg. Aanleiding is een artikel in het landelijk Dagblad Trouw over het feit dat thuiszorgorganisaties  de instroom van nieuwe cliënten niet aan kunnen door geldgebrek. SZR werd aangehaald als organisatie die een cliëntenstop heeft afgekondigd voor de wijkverpleging. 

De landelijke en regionale media pakten dit bericht uit de Trouw vanochtend massaal op en daardoor is ook SZR meerdere keren benaderd door de pers.

Jolenta Rauch, directeur zorg/waarnemend directeur-bestuurder van SZR: "Wij hebben de boodschap afgegeven dat wij geen nieuwe cliënten aannemen, omdat wij ver boven het budget zitten dat de zorgverzekeraar aan SZR vergoedt voor de thuiszorg. We laten echter cliënten niet in de kou staan. Nieuwe cliënten verwijzen we door naar andere zorgaanbieders. We verwachten dat ook zij binnenkort in de problemen komen, omdat er gewoonweg landelijk te weinig budget beschikbaar is. Het landelijke beleid is ook tegenstrijdig. Mensen moeten langer thuis blijven, terwijl er minder geld is voor de thuiszorg. Dat moet gaan knellen. Hopelijk leidt deze publiciteit  tot meer duidelijkheid en meer budget voor de thuiszorg."

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt