Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Evacuatie bij brand Zorgcentra Rivierenland goed verlopen

Dinsdag 11 november

Op maandag 10 november heeft een korte, maar hevige brand gewoed op de jongerenafdeling van Vrijthof (een locatie van Zorgcentra Rivierenland) in Tiel. Alle 22 bewoners zijn geëvacueerd en elders in Vrijthof opgevangen. De politie heeft één verdachte aangehouden in verband met het ontstaan van de brand.

De evacuatie is prima verlopen en geheel volgens de draaiboeken die daarvoor ontwikkeld zijn. Door snel handelen van de BHV en de aanwezige medewerkers kon iedereen in veiligheid worden gebracht. De medewerker die wegens het inhaleren van rook ter observatie naar het ziekenhuis is gegaan is inmiddels weer thuis.  Alle 22 geëvacueerde cliënten zijn gisteren opgevangen in 't Ravelijn (locatie Vrijthof). Op dit moment wordt gekeken waar deze cliënten binnen SZR het beste kunnen verblijven. Voor de meesten zal deze opvang van tijdelijke aard zijn. Binnenkort wordt duidelijk hoe lang dat gaat duren. De verwachting is dat de renovatie van het meest beschadigde deel drie tot zes maanden gaat duren. Dat betekent dat zeven cliënten voor een periode van drie tot zes maanden elders binnen SZR worden opgevangen. Dit wordt met de cliënten en hun familie persoonlijk afgestemd.  

Voor de medewerkers van Vrijthof en SZR zijn er dinsdag 11 november twee bijeenkomsten gehouden om ze op de hoogte te brengen van de gebeurtenissen op 10 november. Deze week wordt er een informatiebijeenkomst gehouden voor de familie van de betrokken cliënten.  

De directie en het managementteam van SZR zijn blij dat er geen persoonlijk letsel is voorgevallen. Ze zijn trots op alle medewerkers en familie die geholpen hebben bij de evacuatie van de bewoners en daarna. Ook bedanken zij de brandweer, politie en ambulance voor hun snelle aanwezigheid en kordate optreden.  

Voor meer informatie verwijzen wij naar het persbericht vanuit de politie:  http://www.politie.nl/nieuws/2014/november/10/aanhouding-na-brand-zorgce... 

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie van Zorgcentra Rivierenland, T: 0344-671309 (11-11-2014)

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt