Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Eerste SZR medewerkers behalen diploma GVP

Maandag 5 november

De eerste vier medewerkers van SZR slaagden dit jaar voor de opleiding Gespecialiseerde Verzorgende Psychogeriatrie (GVP). Een nieuwe groep van 12 medewerkers start eind dit jaar met de opleiding. In dit artikel leest u waarom zij de opleiding volgen en wat ze leren. Lees verder

Waarom de opleiding GVP?
Het aantal mensen met dementie bij SZR neemt toe en hun zorgvraag wordt complexer. Onbegrepen gedrag komt steeds meer voor bij deze cliëntengroep. Daarom willen onze medewerkers meer weten over psychogeriatrie. Zodat ze leren hoe ze nog meer vanuit de cliënt kunnen denken. De opleiding duurt een jaar en is een plus opleiding. Het sluit aan op Verzorgende IG - niveau 3.

Wat leren zij tijdens de opleiding?
De opleiding gaat in op de algemene ziektebeelden en de psychiatrische ziektebeelden die ontstaan bij dementie. De leerlingen leren hoe ze het gedrag van de cliënten beter kunnen begrijpen met de ABC-methode. En hoe ze naast hun dagelijkse zorgtaken aandacht kunnen geven aan de mantelzorgers, collega's en vrijwilligers. Bijvoorbeeld:
• Hoe bied je mantelzorgers emotionele ondersteuning en geef je ze informatie en advies?
• Hoe begeleid en adviseer je collega's om vanuit de cliënt te denken?
• Hoe geef je mantelzorgers en vrijwilligers voorlichting over psychogeriatrie?

Een interessante en pittige opleiding
Linda, Ada, Wilma en Kalinka slaagden als eersten voor de opleiding GVP. Zij vonden de opleiding erg interessant, maar wel pittig om te doen. Wij zijn er trots op ze dat ze naast hun werk en gezin de opleiding hebben gevolgd!

Veel interesse voor de opleiding
Er is veel interesse voor de opleiding GVP. Vandaar dat eind dit jaar een nieuwe groep start.

 

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt