Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Eerste steen nieuwbouw Lingehof Beesd gelegd

Donderdag 26 april

Woensdag 25 april legden onder grote belangstelling burgemeester Staatsen van Geldermalsen en mevrouw Van Willigen de eerste steen van het nieuwe zorgcentrum Lingehof in Beesd. Mevrouw Van Willigen, 101 jaar, is de oudste bewoonster van Lingehof.

Een energieneutrale woonomgeving voor 50 ouderen
Het nieuwe Lingehof biedt een woonomgeving aan 50 ouderen die verzorging, begeleiding en eventuele behandeling en verpleging nodig hebben. RoosRos architecten ontwierp het nieuwe zorgcentrum. De appartementen krijgen een aparte woon- en slaapkamer. Een deel van de appartementen is te huur voor mensen die zelfstandig willen wonen, maar wel dagelijks zorg en ondersteuning nodig hebben. Het fijne hiervan is dat zij, als zij zwaardere zorg nodig hebben, gewoon in hun appartement kunnen blijven wonen.

 “Op de begane grond komt de algemene ruimte met een keuken. Hier kunnen bewoners maar ook bezoekers uit de omgeving dagelijks tussen 12.00 uur en 19.00 uur terecht voor een heerlijke maaltijd. Hiermee spelen we nog meer in op de wensen van de bewoners”, vertelt Twan Jacobs, lid van de directie van SZR. “Op alle etages creëren we kleine ontmoetingsplekken en rondom het zorgcentrum leggen we een mooie tuin aan. Wij willen op deze manier als baken midden in de wijk staan en samen met de buurt de leefbaarheid in Beesd verhogen. Het gebouw is nagenoeg energieneutraal en voorzien van zonnepanelen en koeling. Technologische middelen die veel worden gebruikt in de zorg nemen wij mee bij de bouw van het zorgcentrum. Dankzij deze domotica bieden wij iedere bewoner een veilige omgeving op maat.”

Het oude zorgcentrum maakt plaats voor het nieuwe Lingehof
In september 2017 verhuisden de bewoners naar hun tijdelijke woonomgeving in Culemborg. In december startte aannemer P. van Leeuwen met het slopen van het in 1986 gebouwde zorgcentrum. De bouw ligt op schema en eind dit jaar verhuizen de bewoners terug naar Beesd. Om binding met Beesd te blijven houden rijden er iedere dag vrijwilligers met een busje op en neer tussen Lingehof Culemborg en Het Klokhuis Beesd. Hier is ook de dagbesteding met bewoners uit Beesd en omgeving.

De bouw volgen? Dat kan via de facebookpagina Nieuwbouw Lingehof

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt