Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Binnentuin vrijthof kan van start!

Dinsdag 2 juni

“De eerste binnentuin kan worden aangelegd!” waren de verlossende woorden van Lucien Tros, voorzitter van de Stichting Vrienden van Vrijthof, bij het overhandigen van de cheque aan locatiemanager Dikkie van Ewijk (locatie Vrijthof, SZR).

De afgelopen maanden was de Stichting druk in de weer om de financiële middelen voor de realisatie van deze tuin, zo’n € 25.000, binnen te krijgen. Met het organiseren van de actie ‘Doneer een Peer’ is het de Stichting gelukt een flink aantal vaste donateurs te werven. Maar ook dank zij de opbrengst van het Kerstconcert in de Dominicuskerk, de ‘spontane giften’ van bedrijven en particulieren en de bijdrage van een aantal Steunfondsen hebben tot dit mooie resultaat geleid.

Moestuin
Locatie Vrijthof beschikt over twee flinke binnentuinen, die omsloten worden door de afdelingen waar de bewoners met dementie verblijven. De binnentuinen zijn zeer gedateerd en voldoen daardoor eigenlijk niet meer aan de norm van vandaag. De tuinen bieden voor de bewoners weinig impuls en inspiratie. “Dat is jammer, want voor het contact met de buitenwereld en extra activiteiten in de buitenlucht zijn de bewoners nu juist van déze tuinen afhankelijk”, aldus Tros.  Jaap Baas, penningmeester van de Stichting, valt hem bij: “De eerste binnentuin die nu helemaal nieuw wordt aangelegd is een moestuin, compleet met kippenren, volière en konijnen. Maar ook een ouderwetse waslijn zal niet ontbreken. De tuin zal vooral een herkenning naar het verleden zijn.”

Doneer een Peer
De Stichting vrienden van Vrijthof is met de realisatie van deze binnentuin nog lang niet klaar; er staat ook nog een tweede binnentuin op de planning om aangepakt te worden en men kijkt zelfs al vooruit naar het aanleggen van een revalidatietuin. “Zonder de steun van nieuwe donateurs kan de Stichting haar werk niet doen; we zijn er dus nog lang niet”, aldus Tros. “Wij kunnen nog genoeg nieuwe donateurs gebruiken. We roepen dus ook iedereen op om mee te doen aan de actie ‘Doneer een Peer’; voor nog geen 3 cent per dag kun je al donateur worden” rekent hij voor.

Stichting Vrienden van Vrijthof
De Stichting Vrienden van Vrijthof zet zich in voor projecten ten behoeve van de bewoners van  Vrijthof, waarvoor vanuit het reguliere verpleeghuisbudget geen ruimte bestaat. De Stichting heeft het binnentuin project geadopteerd en neemt verschillende initiatieven op het gebied van fundraising om de benodigde middelen te verkrijgen. Daarnaast zet de Stichting zich in om voor de bewoners uitstapjes en leuke evenementen te organiseren. Daardoor laat de Stichting de zon wat vaker schijnen in Vrijthof.  Als u ook die zon wat vaker wilt laten schijnen in het verpleeghuis, dan zijn donaties aan de Stichting Vrienden van Vrijthof van harte welkom op NL57 RABO 0362962650.
Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt