Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Bijzondere verhalen op Ravestein (SZR) rondom 70 jaar bevrijding

Dinsdag 21 april

Op 14 april vertelden bewoners en vrijwilligers hun persoonlijke verhaal over de Tweede Wereldoorlog. Dit alles in het kader van het project Vrij Vertaald. Vrij Vertaald is een project waarbij ouderen gestimuleerd worden om verhalen te vertellen rondom het thema 70 jaar bevrijding. Deze verhalen worden doorgegeven middels een presentatie aan een groep leerlingen van een middelbare school.

De hemel was roodgekleurd door de vuurgloed van het brandende Rotterdam. Mijn vader nam me op zijn arm en zei; ‘goed kijken!’. Alsof hij wilde zeggen: Dit mag je nooit meer vergeten! Mw. Blom

Het ‘podium’ werd van te voren omgetoverd in een nostalgische hoekje. De zaal was muisstil toen de bewoners en vrijwilligster begonnen te vertellen, er werd aandachtig geluisterd naar de indrukwekkende verhalen. Twee leerlingen mochten de verhalen voorlezen van twee bewoners die niet aanwezig konden zijn.

Mijn zoons en kleinzoons heb ik altijd gezegd: Wees eerlijk, wees beleefd en help elkaar. Dat zijn de levenslessen die ik op het ROT (Poppelenburgstraat) heb geleerd! Mw. Maarssenveen

De leerlingen gaan nu de verhalen op een kunstzinnige manier vertalen, door middel van een schilderij, gedicht, of liedje. Op 13 mei presenteren de leerlingen hun vertalingen van de verhalen aan de ouderen. Dit vindt wederom plaats in Ravestein.

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt