Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Behandelaars SZR bij Vitaliteitstestdagen gemeente Geldermalsen

Maandag 31 oktober

Steeds meer ouderen zijn bewust bezig met het behouden of krijgen van een goede conditie. Ook is het voorkomen van vallen erg belangrijk.Tijdens drie bijeenkomsten in oktober konden inwoners van 65 plus van de gemeente Geldermalsen een gratis vitaliteitstest doen en een persoonlijk advies krijgen. Dit waren succesvolle dagen die snel ‘uitverkocht’ waren. De deelnemers waren allemaal erg enthousiast en de eerste reacties zijn positief.

In totaal deden 240  mensen mee met de vitaliteitstestdagen. Nog eens 130 mensen krijgen in november de kans om zich te laten testen. De inschrijving hiervoor is inmiddels gesloten.

De vitaliteitstest duurde anderhalf uur en bestond uit diverse testen.  Bij de fysiotherapeut werden de deelnemers getest op het gebied van kracht, balans en uithoudingsvermogen. Bij de diëtisten werd de samenstelling (spiermassa en vetmassa) in kaart gebracht en gaven zij advies over eetgewoontes ten aanzien van calcium en eiwit intake. De ergotherapeut deed een korte geheugentest.

Na afloop van de testen was er een presentatie over de testuitslagen, vallen bij ouderen en het belang van bewegen. Daarna  kreeg iedere deelnemer in een persoonlijk adviesgesprek van een ergotherapeut of fysiotherapeut tips om hun vitaliteit te behouden en/of te verbeteren. 

Deze vitaliteitsdagen zijn een samenwerking van Fysioteam Midden Nederland, Vermeltfoort Fysiozorg, P. van Grootel Fysio-Manuele therapie, Fysiotherapie Violette, IJzervreter, WelzijnGeldermalsen, GGD Gelderland Zuid, Gemeente Geldermalsen en de ergotherapie, fysiotherapie en diëtetiek van het SZR behandelcentrum.

Uitspraak van een bezoeker:
“ Ik kom voor een APK, ga niet snel naar de dokter. Dit geeft een beeld hoe ik er voor sta en het is nog gezellig ook!”

Behandelcentrum SZR

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt