Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

27 oktober - Wereld Ergotherapie Dag

Vrijdag 27 oktober

Vandaag is het Wereld Ergotherapie Dag. We vertellen u daarom graag wat meer over wat de 8 ergotherapeuten van SZR zoal doen.

Wanneer iemand praktische problemen ondervindt bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten vanwege een aandoening, beperking of handicap, kunt u terecht bij onze ergotherapeuten. Zij geven praktische adviezen en kijken samen met de cliënt hoe zelfstandigheid tijdens de dagelijkse activiteiten zo lang mogelijk kan worden behouden. Of ze nu tijdelijk revalideren, thuis of in het verpleeghuis wonen. Cliënten kunnen met veel vragen bij onze ergotherapeuten terecht, zoals:

· Ik voel me onzeker tijdens het lopen, hoe kan ik voorkomen dat ik val?
· Staand handelen is vermoeid, maar hoe kan ik dan zelf mijn eten koken?
· Hoe kan ik als mantelzorger mijn dierbare het beste ondersteunen tijdens zijn dementieproces?
· Ik heb pijn bij het zitten in mijn rolstoel, hoe kan ik dit voorkomen?

Zoals u ziet kijkt de ergotherapeut naar wat cliënten graag zelf willen blijven doen ondanks een beperking. Daarom maken ze samen een plan met praktische oplossingen. De ergotherapeut kan bovendien adviseren over aanpassingen in de woning en eventuele hulpmiddelen. Ook adviseert en begeleidt de ergotherapeut mantelzorgers en andere professionele zorgverleners.

Heeft u vragen of wilt u  meer weten over ergotherapie? Mail ons via: ergotherapie@szr.nl of kijk op Ergotherapie.

De ergotherapeuten van links naar rechts: Cecile van Raaij, Nadia Wijnhoven, Linda van der Aa, Renske van der Sluijs, Chantal Langerak, Marleen Wolters, Dunja Delcour en Eveliene van Biemen

Ergotherapeuten SZR.jpg

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt