Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Tijd en liefdevolle zorg voor onze ouderen

Donderdag 29 november

De overheid stelt extra geld beschikbaar om de kwaliteit van zorg verder te verbeteren. SZR ziet dit als een geweldige kans en zet deze middelen in om extra medewerkers aan te trekken. Zo creëren we nog meer ruimte voor aandacht voor onze cliënten. Hier zijn we goed in en dat willen we verder versterken.
Lees meer

Per 1 januari 2019 krijgt SZR een nieuwe (tijdelijke) functie: de woonassistent. De woonassistent helpt en ondersteunt cliënten, bijvoorbeeld bij het eten en drinken en bij ontspanningsactiviteiten. Deze functie kan een bijbaan zijn, maar ook een oriëntatie op of een opstap naar een vaste functie in de zorg. Hierin zien we ook een mooie maatschappelijke rol voor ons als organisatie weggelegd. Want we leiden mensen op en we bieden mensen de kans om in de zorg aan de slag te gaan.

Meer informatie?
SZR start in december met de werving van woonassistenten. Zie www.werkenbijszr.nl of mail (werving@szr.nl), bel of app naar Marian Damm, recruiter (T: 06 53578670).

 

Dagbehandeling Ravelijn - Samen werken aan herstel

Donderdag 8 november

De heer Smits, 68 jaar, kwam twee dagen per week naar Dagbehandeling Ravelijn om te revalideren. "Ik voelde mij er al snel thuis".
Van januari 2017 tot en met april bezocht de heer Smits de Dagbehandeling van SZR. De heer Smits: " Daar werkte ik verder aan mijn herstel. Ik moest herstellen van een verwijde lichaamsslagader en een darmoperatie."
Lees meer

Alles is geregeld
"Mijn dag bestond uit fysiotherapie, ergotherapie en hulp van de maatschappelijk werker. Mijn vaste verzorgende Christa van de Greijn–de Bie maakte voor mij de afspraken. En zij zorgde ervoor dat ik bij mijn afspraken kwam. Alles werd geregeld.

Na verloop van tijd merkte ik dat ik steeds meer dingen zelfstandig kon doen. En dat ik klaar was met mijn herstel. Ik heb veel geleerd op de Dagbehandeling. Voor mijn herstel, maar ook de manier waarop andere cliënten met hun beperking omgingen. Iedereen probeerde er toch het beste van te maken. Dit heeft mij geholpen dat ook te doen."

Meer informatie over Dagbehandeling van SZR?
Bel 0800-0588 (Zorg Adviespunt) of mail naar zorgadviespunt@szr.nl
Dagbehandeling SZR

Eerste SZR medewerkers behalen diploma GVP

Maandag 5 november

De eerste vier medewerkers van SZR slaagden dit jaar voor de opleiding Gespecialiseerde Verzorgende Psychogeriatrie (GVP). Een nieuwe groep van 12 medewerkers start eind dit jaar met de opleiding. In dit artikel leest u waarom zij de opleiding volgen en wat ze leren. Lees verder

Waarom de opleiding GVP?
Het aantal mensen met dementie bij SZR neemt toe en hun zorgvraag wordt complexer. Onbegrepen gedrag komt steeds meer voor bij deze cliëntengroep. Daarom willen onze medewerkers meer weten over psychogeriatrie. Zodat ze leren hoe ze nog meer vanuit de cliënt kunnen denken. De opleiding duurt een jaar en is een plus opleiding. Het sluit aan op Verzorgende IG - niveau 3.

Wat leren zij tijdens de opleiding?
De opleiding gaat in op de algemene ziektebeelden en de psychiatrische ziektebeelden die ontstaan bij dementie. De leerlingen leren hoe ze het gedrag van de cliënten beter kunnen begrijpen met de ABC-methode. En hoe ze naast hun dagelijkse zorgtaken aandacht kunnen geven aan de mantelzorgers, collega's en vrijwilligers. Bijvoorbeeld:
• Hoe bied je mantelzorgers emotionele ondersteuning en geef je ze informatie en advies?
• Hoe begeleid en adviseer je collega's om vanuit de cliënt te denken?
• Hoe geef je mantelzorgers en vrijwilligers voorlichting over psychogeriatrie?

Een interessante en pittige opleiding
Linda, Ada, Wilma en Kalinka slaagden als eersten voor de opleiding GVP. Zij vonden de opleiding erg interessant, maar wel pittig om te doen. Wij zijn er trots op ze dat ze naast hun werk en gezin de opleiding hebben gevolgd!

Veel interesse voor de opleiding
Er is veel interesse voor de opleiding GVP. Vandaar dat eind dit jaar een nieuwe groep start.

 

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Direct contact


(alle velden met een * zijn verplicht)
Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt