Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Muziekkussen uitkomst bij slaapstoornissen

Woensdag 17 april

De WWW-groep van SZR hield op 2 april een Broodje Wetenschap over het muziekkussen. Een kennissessie met een broodje voor medewerkers van SZR. Sprekers Annemieke Raven-de Vries, ontwikkelaar muziekkusseninterventie, en Jennifer Zantopp, muziektherapeut SZR, vertelden over het muziekkussen als interventie bij nachtelijke onrust. Lees meer

Muziekkussen uitkomst bij slaapstoornissen
Slaapstoornissen komen veel voor bij ouderen met dementie (Alzheimer Nederland, 2017). In de richtlijn probleemgedrag wordt geadviseerd om bij nachtelijke onrust (ook) andere interventies dan medicatie toe te passen, zoals (rustgevende) muziek. Het muziekkusseninterventie kan in bepaalde gevallen een uitkomst zijn. Het is erkend door Vilans, gaat uit van iemands persoonlijke voorkeuren en berust op een multidisciplinaire aanpak. 

Het Broodje Wetenschap smaakt naar meer!
Het was een inspirerende bijeenkomst en de deelnemers waren enthousiast. Het Broodje Wetenschap smaakt naar meer!

Wat doet de WWW groep?
WWW staat voor Wanneer Wetenschap Werkt. De WWW groep bestaat uit medewerkers van SZR en is de schakel tussen het UNO-VUmc (Universitair Netwerk Ouderenzorg) en SZR. Zij stimuleren de ontwikkeling, toepassing en verspreiding van nieuwe kennis tussen SZR, dit netwerk en daarbuiten. Zij richten zich op kennis die nieuw is, zijn effectiviteit heeft bewezen (in de praktijk of vanuit onderzoek), relevant, gewenst, haalbaar en begrijpelijk is.

De taken van de WWW-groep zijn:
- Delen van nieuwe kennis binnen en buiten SZR (o.a. UNO-VUmc);
- Overzicht houden op nieuwe kennsis die wordt ontwikkeld, toegepast en geleerd in SZR;
- Signaleren van wensen voor onderzoek, innovatie of leren van nieuwe kennis;
- Helpen om vragen over een onderzoek te koppelen aan de juiste persoon;
- Ondersteunen bij  het adviseren over een onderzoeksvraag.

 

Ontmoetingscentrum Walstede - voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

Woensdag 10 april

Linda Oerlemans, medewerker: "Het ontmoetingscentrum biedt structuur, zorg en dagbesteding voor mensen met de diagnose dementie en hun mantelzorgers. Ik ben er trots op dat cliënten het fijn vinden om hier te zijn. En dat wij de mantelzorger ontlasten. Dat geeft mij een goed gevoel." Lees meer

Het ontmoetingscentrum combineert dagactiviteiten met behandeling. Samen met de cliënt, de mantelzorger en de specialist ouderengeneeskunde van SZR kijken wij naar wat het beste bij u past.

Begeleiding naar opname
Het kan zijn dat iemand niet meer thuis kan wonen. Wij proberen de stap naar opname zo geleidelijk en prettig mogelijk te maken, hoe moeilijk het ook is. Dit doen we door het voeren van gesprekken, maar ook door regelmatig met cliënt en mantelzorger een kijkje te nemen in het zorgcentrum.

Vrijblijvende kennismaking
Wilt u weten of het ontmoetingscentrum iets voor u en uw naaste is? Kom dan kennis maken. Een kopje koffie of thee staat voor u klaar. Als u van tevoren even belt naar 0344-578085, dan houden wij rekening met uw komst.

Ontmoetingscentrum op twee locaties|
SZR heeft twee ontmoetingscentra:
- Tiel: ontmoetingscentrum Walstede
- Geldermalsen: ontmoetingscentrum Ravestein

Meer weten?
Bel of mail met het Zorg Adviespunt van SZR, T: 0800-0588, E: zorgadviespunt@szr.nl.

Niewbouw Revalidatie Tiel op schema

Woensdag 10 april

De nieuwbouw van Revalidatie Tiel ligt op schema. Het gebouw op het terrein van woonzorgcentrum Vrijthof is volgens planning medio 2020 gereed. Lees meer

Een modern onderkomen voor cliënten die bij SZR revalideren
De nieuwbouw krijgt 51 zorgappartementen voor revalidatiezorg voor ouderen. Cliënten verblijven hier enkele dagen of weken. De eenpersoons appartementen zijn verdeeld over drie etages en zijn ongeveer 35 vierkante meter groot.  Met de nieuwbouw komen de drie revalidatie-afdelingen van SZR bij elkaar in één gebouw.

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Direct contact


(alle velden met een * zijn verplicht)
Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt